University Games
Speelgoed van het Jaar verkiezing
Speelgoed van het Jaar is een jaarlijkse Nederlandse prijs voor het beste speelgoed. Het label helpt mensen bij het kiezen van geschikt speelgoed of een geschikt spel. De verkiezing is een initiatief van de organisatie Verkiezing Speelgoed van het Jaar en is bedoeld om voorlichting te geven over speelgoed of spellen. De verkiezing is ook een middel om de consument te informeren over het nieuwste speelgoed en de nieuwste spellen, voor jong en oud.

Genomineerden Ieder jaar kiest een vakjury uit honderden ingezonden artikelen, vijf producten voor elk van de vijf leeftijdscategorieën. Hieraan ligt een aantal criteria ten grondslag. Deze vijfentwintig genomineerde artikelen krijgen het logo: "Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar" op de doos, zodat men kan zien dat het goed en verantwoord speelgoed is.

De consument kiest Alle genomineerde artikelen zijn vanaf september te bewonderen op de website van Speelgoed van het Jaar. Iedereen kan via deze site zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete speelgoed. In november, tijdens een bijeenkomst waarbij veel detaillisten, leveranciers en journalisten aanwezig zijn, wordt per categorie een winnaar uitgeroepen, de leverancier van het product dat de meeste stemmen kreeg. Dit artikel mag dan het predicaat "Speelgoed van het Jaar" dragen.

Met trots melden wij u dat wij dit jaar genomineerd zijn voor 2 spellen: Horen Zien Zwijgen (categorie 9+) en Crea-Play (categorie 6-8). Crea-Play is in België zelfs gekozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 'Artistieke en creatieve activiteiten'. Klik op deze link om op jouw favoriete spel te stemmen en win een leuke prijs!
Speelgoed van het Jaar verkiezing Assortiment
France Deutsch Nederlands English
DOOR communicatie & vorm