University Games
Anti-Monopoly
Veel mensen zijn enigzins verbaasd bij het zien van het spel Anti-Monopoly. Is het een nieuwe versie van de klassieker, of juist, zoals de naam doet vermoeden, een tegenhanger ervan...?

Anti-Monopoly kent heel andere regels! Er zijn 2 type spelers: Concurrenten en Monopolisten. De laatsten spelen het klassieke spel, de Concurrenten daarentegen willen monopolieposities doorbreken. Met de markteconomie als uitgangspunt hanteren ze lagere prijzen, werken ze samen met collega’s en mogen zij in een vroeger stadium huizen en hotels bouwen en verhuren.

Ralph Anspach, econoom en ontwerper van het spel, wilde met Anti-Monopoly mensen bewust maken van de soms onrechtvaardige invloed en macht die de staat, grootgrondbezitters en grote bedrijven met een monopoliepositie kunnen hebben. Deze invloed heeft hij zelf kunnen voelen toen Hasbro zijn spel probeerde te weren. Na een jarenlange strijd wint Anspach. Tegenwoordig zijn de twee zelfs zakenpartners. Anti-Monopoly is een beschermde naam van Hasbro Inc, en wordt overeenkomstig een licentie gebruikt.

Nieuwsgierig naar het volledige verhaal van Anti-Monopoly? Klik dan hier.
Anti-Monopoly Assortiment
France Deutsch Nederlands English
DOOR communicatie & vorm